Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2007 10:18 - Утро
Автор: damond Категория: Лични дневници   
Прочетен: 556 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2007 19:45


Животът е прекрасен...слънце, птички...отдолу реве бебето на комшиите (вече прегракнало), отвън мяучат две котки (издавайки почти същия звук). Картинката е допълнена от романтичното бръмчене на бормашина току до ухото ми и две пищящи почти в пълен синхрон аларми - само тренирано ухо би могло да различи отделните звуци. 
Интересно...доколкото е способен съвременния хомо мегаполисис да оцелее на пълна тишина? Бях чела нейде, че човек може да полудее от звук с определена честота, но все повече се опасявам, че ще загуби и малкото останали му нервни клетки от липсата на подобни шумове. 
Стряскащо е някакси. Събуждаш се. Чуваш тишината. Една такваз подла, промъкваща се и готова да те сграбчи. Трясваш вратата по-силно и хоп!, подскачаш кат гърмян заек. Снийкваш се на пръсти, поставяйки съвсем нежно чашката си от кафе в мивката. Отначало си говориш сам. След време думите, изречени на глас, започват да ти се струват съвсем излишни...
А, не! Вива ла сивилизасион!
Искам да ми бръмчат сутрин, да виждам какво дишам и да се блъскам в тълпи хора, докато се опитвам да пресека някое оживено кръстовище. Хомо мегаполисис в действие. Отличителни черти:
шумен, изнервен или френдли (зависи в кой момент от денонощието ще го докопате), изцяло изолиран и вглъбен във вестника си, докато балансира в претъпкан автобус, подминаващ охотно истинските и мними нещастници по тротоарите, бързащ към любимата кръчма (където някой друг е наловувал вече), размазан пред 22" LCD-то и пр. 
Той е доволен като прасе в кал. Ако го измъкнете от естествената му среда, поставяйки го в непривична, екологично чиста и тиха такава:
отначало ще се разтече, щастливо "почивайки", впоследствие ще започне да се отегчава, измъквайки от паметта си всички детски и не толкова игри, ще му "дотъпее" и след няколко дни ще запраши към най-близкия град, разказвайки възторжено на какво хубаво и спокойно местенце е бил.

Хм. Отде тръгнахме и къде стигнахме. Аз, тук, таковото....исках само за котките и бормашината да споделя, пък то...



Тагове:   Утро,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - mi da :)
27.04.2007 13:15
Ей ме на , наистина съм си аз хомомегаполис. Само дето не чета вестник , балансирайки в автобяса, ами слушам нещо на мп3- плеъра си и зяпайки хората около себе си. И не , нямам 22"LCD :) Пред почитам една вечер при Кристина , или една такава на свещи със котето ми, пред кръчмата ;) Иначе съм си същия ;) И да обичам звука на аларми, бормашини и котки :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: damond
Категория: Лични дневници
Прочетен: 54826
Постинги: 26
Коментари: 33
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930